W trwającym plebiscycie WENA 2013 – do tytułu „Osoba z WENĄ” nominowany jest Wiesław Bober.
Pod patronatem Klubu Szefów Kuchni brał udział w wielu wydarzeniach kulinarnych na terenie Polski i zagranicą. Współuczestniczył w organizowanych Dniach Polskich w Kaprun (Austria) oraz Maso Corto (Włochy), propagując kuchnię polską. Jest osobą niezwykle kreatywną. Współpracuje z programami telewizyjnymi o gotowaniu oraz z czasopismami branżowymi, dzieląc się swą wiedzą kulinarną. Zaprezentował swoje przepisy kulinarne na łamach książki „Esencja Smaku” Roberta Sowy. Niewątpliwie należy do grona najlepszych polskich kucharzy. Obecnie pracuje w Hotelu Verde Montana Wellnes&SPA, zaspakajając gusta najbardziej wybrednych smakoszy. Od momentu przybycia na tereny Ziemi Kłodzkiej bierze aktywny udział w imprezach kulturalnych i sportowych promujących nasz region – między innymi: Miss World w Harendzie, III Polsko-Czeski Jarmark Produktów Regionalnych i Lokalnych w Kłodzku, Dni Polskiej Gastronomii w Pradze i wiele innych. Jest zagorzałym kibicem i jednym ze sponsorów Klubu Piłkarskiego „Włókniarz”. Jako pomysłodawca organizuje ogólnopolski konkurs kulinarny „Gęsina nie tylko na św. Marcina”, promujący gęsinę jako potrawę regionalną.
Jeśli chcesz oddać swój głos na Wiesława Bobera – kliknij TUTAJ. Możesz także zgłosić innych kandydatów w kategoriach: instytucja, zespół i osoba. Zgłoszenia przyjmowane są poprzez e-mail: info@vvena.pl do 31 grudnia 2013 r. Zachęcamy !